Find dine nye solbriller med UV-beskyttelse hos Zoffmann-optik i Fredericia

Forestil dig, at du ligger på stranden en sommerdag. Du kigger ud over vandet, men må knibe øjnene sammen – lyset er simpelthen for skarpt. På stranden, hvor både sandet og havet reflekterer solens stråler, er det vigtigt med et par gode solbriller med UV-beskyttelse, der skærmer for de ultraviolette stråler. De kan ikke ses med det blotte øje, men alligevel kan disse stråler være utroligt skadelige.

UV-stråling – hvad og hvorfor?

Når vi skal forstå, hvorfor det er så vigtigt at beskytte vores øjne mod de ultraviolette stråler, bliver vi først nødt til at vide, hvad det overhovedet er. Det forholder sig sådan, at solen udsender stråler i forskellige bølgelængder. Disse måles i nanometer og det menneskelige øje kan se bølgelænger, der er mellem 400 og 750 nanometer. Emnet er kompliceret, og hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kigge ind hos Zoffmann-optik i Fredericia for at få svar.

Nedenfor finder du en liste over de typer af solstråling, vi bliver udsat for.

  • Synligt lys – sollys med en bølgelængde mellem 400 og 750 nanometer
  • Infrarød stråling – varme med en bølgelængde på over 750 nanometer
  • UV-stråling – stråling, vi hverken kan se eller føle og som har en bølgelænge mellem 200 og 400 nanometer

UV-strålingen er farlig, da vi hverken kan se eller føle den. Derfor bliver vi nødt til at være forberedt på denne strålingstype, hvilket man bedst er med et par solbriller, der har UV-beskyttelse. Hvis den ultraviolette stråling ikke tages alvorligt, kan det i værste tilfælde føre til synsforringelse eller grå stær.

Hos Zoffmann-optik i Fredericia hjælper vi dig!

Har ovenstående overbevist dig om, at solbriller med UV-beskyttelse er en god idé? – Så kig ind hos Zoffmann-optik i Fredericia for kompetent betjening.